Uge 8.

Jeg nævnte til dagens forelæsning at vi skulle kigge på mindste udspændende træer næste gang og det passer ikke helt. Vi mangler en vigtig datastruktur (til dynamiske sammenhængskomponenter) så vi tager den næste gang inden vi går videre med grafer.

Obligatorisk opgave.

Lidt praktisk information omkring den obligatoriske opgave.

  • Den stilles d. 27 marts og skal afleveres d. 30 april.
  • Opgaven skal laves enkeltvis eller i par.
  • For at aflevere opgaven skal man være tilmeldt et øvelseshold. Hvis du endnu ikke er tilmeldt et øvelseshold, skal du kontakte en hjælpelærer for at blive tilmeldt.

\Philip

Midtvejsevaluering

Efter sidste uges eksplosion i Campusnet, ser det ud til at midtvejsevaluering endelig virker. Brug venligst 30 sekunder på at udfylde den. I finder den under evaluering i CN. Udfyld den også selvom om du ikke har noget at indvende. Vi har brug for et samlet billede af hvordan I klarer jer.

Nye tider.

På grund af knas med lokalebooking af øvelseslokaler ændrer vi tiderne en smule. Fra på torsdag foregår øvelser derfor kl. 8.00-10.00 og forelæsninger kl. 10.20-12.00. Der er selvfølgelig stadig rig mulighed for hjælp udenfor timerne via Piazza og kontortid.

Forberedelse og øvelser

Jeg bemærkede at en lille del af jer var meget sparsomt forberedt til øvelserne. For at få det bedste ud af øvelserne er det vigtigt at være velforberedt, så I har mulighed for at nå mange opgaver, få hjælp til de svære af hjælpelærer og diskutere opgaverne. Udover øvelsestimerne  kan få hjælp til opgaverne elektronisk via Piazza og I er også meget velkomne til min kontortid mandage 12.30-13.00.

Pseudokode til Toppunkt3-algoritmen

Pseudokoden til den rekursive toppunktsalgoritme på mine slides tager 3 parametre A, i og j. Jeg har ikke specificeret præcis hvordan man skal starte med at kalde funktionen og der er et par grænsetilfælde som man skal være opmærksom på når man skal kode den (se ugesedlen).

Hvis man forestiller sig at A har et par ekstra indgange A[0] og A[n+1] som begge er -uendelig vil pseudokoden finde et toppunkt når man kalder med parametrene A, 1 og n. Uden dem kan man risikere at tilgå tabellen uden for position 1 til n som jo går galt (kan du gennemskue hvorfor?). Der er en nem måde at ordne det på når I skal kode det: håndter blot de specielle tilfælde A[1] og A[n] separat og kald Toppunkt3 med passende parametre.